Huminiqum


Összetétel: Huminsav, Fulvosav, Vas-szulfát, Cink,-szulfát, Mangán-szulfát, Réz-szulfát, Ammónium-molibdenát, Nátrium-jodid, Króm-klorid, Nátrium-szelenit, Kobalt-klorid, desztillált víz
Kiszerelés: 250 ml
Huminsavat, fulvosavat és mikroelemeket tartalmazó étrend-kiegészítő szuszpenzió. A védekezőképesség javítására, betegségek utáni lábadozáshoz, ásványi anyagok és nyomelemek pótlására, a szervezet tisztítására, a szellemi és fizikai teljesítőképesség javítására. Magyar alapanyagokból, Magyar szellemi tőkével, Magyar munkaerővel előállítva.
A huminsavak a növényi eredetű biomassza több tízezer (millió) éves bomlási folyamataiban keletkeznek (növény – tőzeg - lignit - barnaszén - feketeszén - gyémánt) A huminsav képződés kiindulási vegyületeinek a fás növényi részek lignin molekulái, valamint a flavonoid szerkezetű vegyületek tekinthetők. A természetes huminsav és fulvosav számos ásványi anyagot tartalmaz önmagában, és mindezeket felvehető, biológiailag hasznosítható formában.
A huminsavak kémiai értelemben egyrészt természetes quinon vegyületek, másrészt természetes polimer molekuláknak tekinthetők, melyek alap építő egységei a kis molekulájú fulvosavak. Egy részük tehát felszívódik a szervezetbe (antivirális, energiatermelő katalizátor, immunrendszer erősítő és méregtelenítő hatás), más részük viszont a bélrendszerben maradva serkenti, szabályozza a bélflórát, felvehető állapotban tartja a tápanyagokat, megköti és kiüríti a toxikus nehézfémeket (pl. Hg, Al, Pb, As, radioaktiv elemek stb...) toxinokat, és gyógyszermaradványokat.
A huminsav és fulvosav évezredek óta ismert gyógyászati hatásait, mint "természetes antivirális hatóanyagot" és "alternatív antibiotikumot" a modern tudomány is felfedezte.
A HUMINIQUM étrend-kiegészítő a szervezet számára szükséges mikroelemeket huminsav és fulvosav komplexek formájában tartalmazza természetes arányban. A készítmény hatóanyagát világviszonylatban is egyedülálló, Magyarországi természetes humusz ásványból (leonardite) vonjuk ki.
A huminsav és fulvosav mikroelemekkel képzett komplex vegyületei természetes megoldást nyújtanak a technikai civilizáció kihívásainak megfelelni vágyó ember testi, lelki és szellemi megpróbáltatásaihoz.
Felhasználási javaslatok: A készítmény nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot (ízesítő, stabilizáló, tartósító, stb…). Ízesítését mindenki ízlés szerint végezze, ha a termék eredeti, természetes íze zavaró.
  • A szükséges adagot egy pohár folyadékban (víz, tej, joghurt, gyümölcslé, stb...) elkeverve fogyaszthatjuk. Ízét kellemesebbé tehetjük, és hatását fokozhatjuk, ha 1-2 csepp citromlevet adunk hozzá.
  • Reggel étkezés előtt, illetve este étkezés után 15-20 perccel ajánlott bevenni.
Ajánlott napi adagolás (gyermekeknek a napi adag fele javasolt):
  • Általános roborálásra: 1x2-3 ml
  • Mikroelemhiányos tünetek kezelésére: 1x4 ml
  • Fáradtság, levertségérzet esetén: 1x5 ml
  • Fizikai megterhelés, versenyzés: 2x3 ml
  • Szellemi kimerültség esetén: 2x4 ml
  • Vérszegénységi tünetek, menstruáció: 2x3 ml
  • Áldott állapotban, szoptatós anyáknak: 1x2-4 ml
  • Betegség utáni lábadozás: 2x3 ml
Tárolás: Felbontás után visszazárt kupakkal tároljuk, saját dobozában. Mágneses és elektromos terek közelében ne tároljuk (számítógép, TV, hűtőszekrény, stb...)!!!
A nemzetközi szakirodalomban az alábbi fontosabb élettani hatásokat állapították meg eddig a huminsavakkal kapcsolatban:
  • ANTIOXIDÁNS, GYÖKFOGÓ: Rendkívüli hatékonysággal megköti a szervezetben keletkező szabadgyököket, melyek számos betegség forrásai.
  • NÖVELI AZ ENZIMAKTIVITÁST: Az enzimek és vitaminok az életerő forrásai. Ezek alakítják át a felvett táplálékot energiává és biokémiai építőanyagokká. A huminsavak növelik az enzimaktivitást. Ha vitaminok és enzimek mellé fulvosavat juttatunk, akkor azok biológiai hatékonysága megnő.
  • ANTIVIRÁLIS HATÁS: A huminsavak antivirális hatása a humán gyógyászatban régóta ismert, és a huminsav talán a természet egyik legerősebb vírusellenes hatóanyaga.
  • NÖVELI A SEJTMEMBRÁN ÁTERESZTŐ KÉPESSÉGÉT: Beviszi a szervetlen ásványi anyagokat a sejtmembránon.
  • SZERVES KELÁTKÉPZŐ: A szervetlen ásványi anyagokat és mikroelemeket "szerves" vegyületekké alakítják, bejuttatják a sejtekbe. Az élettani szempontból fontos ásványi anyagokat a természetben egyedülálló módon, könnyen cserélhető formában kötik meg, míg a toxikus nehézfémekkel oldhatatlan kötést alakítanak ki és kiürítik a szervezetből.
  • OPTIMALIZÁLJA AZ ÁSVÁNYI ANYAGOK FELVÉTELÉT: Biztosítja a szervezet számára az optimális ásványi anyag felvételt, azáltal, hogy a túlsúlyban lévő anyagok felvételét gátolja, míg a kisebb mennyiségben jelenlévő anyagok felvételét elősegíti.
  • MEGKÖTI A TOXINOKAT: Fizikai- kémiai szerkezetükből adódóan a huminsavak szinte valamennyi vegyülettel képesek kölcsönhatásba lépni. A szervezetbe került toxikus anyagokat hatástalanítják és kiürítik. A legújabb amerikai kutatási eredmények szerint egy átlagember vérében 170 idegen anyag található.
  • HELYREÁLLÍTJA A SZERVEZET SAV-BÁZIS EGYENSÚLYÁT: A "modern" táplálkozási szokások a szervezet elsavasodását okozzák. Az elsavasodás számos betegség okozója (pl. narancsbőr, reuma, asztma, elhízás, csontritkulás, hajhullás, élősködők, gombák). Szervezetünk e folyamatok ellen úgy védekezik, hogy a savakat ásványi anyagokkal semlegesíti és a keletkezett sókat elraktározza. Tehát ez a folyamat is a szervezet számára felhasználható mikroelemek szintjét csökkenti.
További információk a huminsavakról: